Ασφάλεια Mοτοσυκλέτας

Ασφάλεια µοτοσυκλέτας

Θέλετε να λάβετε προσφορά για την Μοτοσυκλέτα σας;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα σας καλέσουμε εντός μιας εργάσιμης μέρας ή καλέστε μας τώρα στο 2130070007

Accept condition

Προγράμματα και Καλύψεις

  Όρια Ευθύνης

Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων (Υλικές ζημιές)

1.220.000€

Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων (Σωματικές βλάβες)

1.220.000€

Αστική Ευθύνη Πυρός

25.000€

Κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα

30.000€

Φροντίδα αποζημίωσης

15.000€

Φροντίδα ατυχήματος

Οδική και Ταξιδιωτική Βοήθεια από Ατύχημα*

*Διαθέσιμη κάλυψη για μοτοσυκλέτες άνω των 50cc

  Όρια Ευθύνης

Πυρός

Τρέχουσα εμπορική αξία οχήματος

Τρομοκρατικές Ενέργειες (αφού συναφθεί Ασφάλιση Πυρός)

Τρέχουσα εμπορική αξία οχήματος

Ολική Κλοπή (αφού συναφθεί Ασφάλιση Πυρός και Τρομοκρατικών)*

Τρέχουσα εμπορική αξία οχήματος

Απώλεια Εγγράφων

 250€

Αντικατάσταση Κλειδιών

250€
Οδική και Ταξιδιωτική Βοήθεια λόγω Βλάβης**
Μοτοπροστασία (Προσωπικό Ατύχημα Οδηγού) 6.000€
Ιατροφαρμακευτική Προστασία 24Η 1.200€
Νομική Προστασία  10.000€ / 5.000€
Κάλυψη Περιεχομένου Κατοικίας με ή χωρίς κλοπή 10.000€
Κάλυψη Προσωπικής Αστικής Ευθύνης έως 40.000€
Κάλυψη Οικογενειακής Αστικής Ευθύνης έως 50.000€

*Διαθέσιμη κάλυψη για μοτοσυκλέτες άνω των 126cc

**Διαθέσιμη κάλυψη για μοτοσυκλέτες άνω των 51cc

Σχετικά Έντυπα

Συχνές Ερωτήσεις

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της Online αγοράς της ασφάλειας για το όχημά σας θα πρέπει να μας στείλετε τα παρακάτω: 

 • Αντίγραφο του Διπλώματος οδήγησης
 • Αντίγραφο της Άδειας κυκλοφορίας του οχήματος 

 

Τμήμα Εξυπηρέτησης πελατών AIG:  

Email: customerservice-GR@aig.com 

Φαξ: 210 6127460 - 210 8063585 

Γενικά σε περίπτωση ατυχήματος 

 • Φροντίστε ώστε το όχημά σας να μην αποτελεί παράγοντα κινδύνου για άλλα οχήματα και πεζούς. 
 • Τηλεφωνήστε άμεσα στην ειδική υπηρεσία «Βοήθεια Ατυχήματος» που εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους μας, στο 210 3497 024 και θα εξυπηρετηθείτε από την εταρία EUROP ASSISTANCE S.A.
 • Ο υπάλληλος του συντονιστικού μας κέντρου, θα σας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε. 
 • Εξειδικευμένος συνεργάτης θα έρθει το συντομότερο στον τόπο ζημιάς, θα φωτογραφίσει τα οχήματα που εμπλέκονται και θα συμπληρώσει επιτόπου τη Δήλωση Ατυχήματος. 
 • Σε περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματός σας, η υπηρεσία «Οδική Βοήθεια Ατυχήματος» αναλαμβάνει και τη μεταφορά του στο συνεργείο επισκευής. 

Ειδικά αν υπάρχει τραυματισμός

 • Καλέστε το 166 (ΕΚΑΒ) και ακολουθήστε τις οδηγίες
 • Καλέστε το 100 (Άμεση Δράση) και ενημερώστε για το ατύχημα 

Στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε την ενασχόλησή σας με τις διαδικασίες που απαιτούνται για την αποζημίωση. Σε περίπτωση ατυχήματος θα αποζημιωθείτε σε 5 εργάσιμες μέρες από την υποβολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών. Για να ενημερωθείτε σχετικά με τη διαδικασία αποζημίωσης, καλέστετο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της AIG στο 210 8127600. 

Η κάλυψη της οδικής βοήθειας για βλάβη παρέχεται για μοτοσυκλέτες με κυβισμό από 125cc. Αν έχετε ήδη ασφαλίσει το όχημά σας και θέλετε να προσθέσετε την κάλυψη της οδικής βοήθειας βλάβης, καλέστε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της AIG στο 210 8127600. Η κάλυψη παρέχεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από την εταιρεία EUROP ASSISTANCE S.A..

Η Βοήθεια Ατυχήματος είναι η υπηρεσία εξυπηρέτησης και Φροντίδας που παρέχεται στον οδηγό του οχήματος σε περίπτωση που το ασφαλισμένο όχημα έχει υποστεί ζημιές εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος ή άλλες ζημιές (φωτιά, ίδιες ζημιές, θραύση κρυστάλλων, κλοπή) οι οποίες καλύπτονται από το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο. Η κάλυψη παρέχεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από την εταρία EUROP ASSISTANCE S.A. στο 210 3497 024 

Παρερχόμενες καλύψεις:

1. 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο αναγγελίας ζημιάς 

2. Μετάβαση συνεργάτη στον τόπο του ατυχήματος με σκοπό να βοηθήσει τον Ασφαλισμένο σχετικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν και για να συλλέξει στοιχεία για λογαριασμό του:

 • Συμπλήρωση - Παραλαβή δήλωσης ατυχήματος
 • Περιγραφή συνθηκών ατυχήματος / λήψη φωτογραφιών 
 • Πρακτικές συμβουλές προς τον ασφαλισμένο
 • Μεταβίβαση επειγόντων μηνυμάτων 

Η Βοήθεια Ατυχήματος είναι η υπηρεσία εξυπηρέτησης και Φροντίδας που παρέχεται στον οδηγό του οχήματος σε περίπτωση που το ασφαλισμένο όχημα έχει υποστεί ζημιές εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος ή άλλες ζημιές (φωτιά, ίδιες ζημιές, θραύση κρυστάλλων, κλοπή) οι οποίες καλύπτονται από το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο. Η κάλυψη παρέχεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από την εταιρεία EUROP ASSISTANCE S.A.. 

Παρερχόμενες καλύψεις:

1. 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο αναγγελίας ζημιάς στα τηλέφωνα 210 3497 024.

2. Μετάβαση συνεργάτη στον τόπο του ατυχήματος με σκοπό να βοηθήσει τον Ασφαλισμένο σχετικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν και για να συλλέξει στοιχεία για λογαριασμό του:

 • Συμπλήρωση - Παραλαβή δήλωσης ατυχήματος
 • Περιγραφή συνθηκών ατυχήματος / λήψη φωτογραφιών 
 • Πρακτικές συμβουλές προς τον ασφαλισμένο
 • Μεταβίβαση επειγόντων μηνυμάτων 

H AIG φροντίζει να σας ενημερώσει (επιστολή &sms) ένα μήνα πρώτου λήξει η περίοδος ασφάλισης του οχήματός σας, σχετικά με το κόστος, την περίοδο ασφάλισης και τους τρόπους πληρωμής για το νέο σας συμβόλαιο. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία της ανανέωσης του συμβολαίου μπορεί να ολοκληρωθεί εύκολα και απλά καλώντας το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της AIG στο 210 8127600. 

Καλέστε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της AIG στο 210 8127600 και εμείς θα φροντίσουμε για την επανέκδοσή του.

Για να ασφαλιστείτε θα πρέπει να διαθέτετε ενεργό Δίπλωμα Οδήγησης το οποίο έχει εκδοθεί στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε Κράτος - Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.). Αν διαθέτετε ενεργό δίπλωμα χώρας εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), μπορείτε να ασφαλιστείτε εφόσον διαθέτετε και  ενεργό Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης (Ιnternational Drivers License). 

Η έναρξη της κάλυψης εξαρτάται από τη χρονική στιγμή που θα ολοκληρωθεί η αγορά του συμβολαίου σας.

 • Εφόσον η αγορά σας ολοκληρωθεί πριν τις 12.00π.μ. (π.χ. 10.00 π.μ.) η κάλυψή σας θα ξεκινήσει την ίδια ημέρα στις 12.00 π.μ. 
 • Εφόσον η αγορά σας ολοκληρωθεί μετά τις 12.00 π.μ. (π.χ. 13.00 μ.μ.) η κάλυψη σας θα ξεκινήσει την επόμενη ημέρα στις 12.00 π.μ. 

Η Νομική Προστασία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προαιρετικές καλύψεις που μπορείτε να προσθέσετε στο συμβόλαιό σας. Με τη Νομική Προστασία έχετε τη δυνατότητα να καλύψετε τα έξοδά σας (αμοιβή Δικηγόρου, δικαστικά παράβολακ.λπ.) σε περίπτωση που πρέπει να διεκδικήσετε αποζημίωση στα δικαστήρια, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή σωματικών βλαβών του οδηγού ή των επιβαινόντων για τα οποία δεν ευθύνεται το ασφαλισμένο όχημα.

Καλέστε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της AIG στο 210 8127600 και θα σας ενημερώσουμε για το πώς θα συνεχίσετε να είστε ασφαλισμένος στην AIG. 

Σε περίπτωση ζημιάς το πρόγραμμα Easy Repair σας προσφέρει τη δυνατότητα να επισκευάσετε το όχημά σας άμεσα, χωρίς περαιτέρω γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά και χωρίς εκταμίευση χρημάτων. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα συνεργαζόμενα συνεργεία καλέστε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της AIG στο 210 8127600. 

Για την αγορά νέου συμβολαίου μπορείτε να πληρώσετε το συμβόλαιό σας με:

 • Μετρητά 
 • Πιστωτική Κάρτα 
 • Κατάθεση σε τραπεζικό λογαρισμό 
 • Internet web banking
 • Phone Banking

Καλέστε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της AIG στο 210 8127600 και θα σας ενημερώσουμε για το πώς θα ολοκληρώσετε την αγορά του συμβολαίου σας με κάθε τρόπο πληρωμης.  

Η τρέχουσα εμπορική αξία της μοτοσυκλέτας σας είναι η μέση αξία στην οποία μπορείτε να αγοράσετε (κατά τη στιγμή της ασφάλισης) μια μοτοσυκλέτα αντίστοιχη με τη δική σας (μάρκα, μοντέλο, κυβισμός, έτος κατασκευής, χιλιόμετρα). Για να βρείτε την τρέχουσα εμπορική αξία της μπορείτε να επισκεφθείτε websites που διαθέτουν πληροφόρηση σχετικά με τις τιμές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Αν δεν είστε σίγουροι για την εμπορική της αξία, μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία της αγοράς του συμβολαίου σας καλώντας το Τμήμα Νέων Συμβολαίων της AIG στο 213 0070007.

Αν η μοτοσυκλέτα σας είναι καινούργια, η εμπορική της αξία είναι αυτή που αναγράφεται στο τιμολόγιο αγοράς.

Η κάλυψη της ολικής κλοπής είναι διαθέσιμη για μοτοσυκλέτες με κυβισμό από 250cc. Σε περίπτωση που προκύψει ολική κλοπή:

 

 1. Δηλώστε την κλοπή στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και λάβετε βεβαίωση για τη δήλωσή σας.
 2. Κάντε αναγγελία της κλοπής καλώντας το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της AIG στο 210 8127600.
 3. Προσκομίζετε στην AIG, μετά το πέρας των 30 ημερών, βεβαίωση μη ανευρέσεως της μοτοσυκλέτας σας, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της αποζημιώσεώς σας. 

Το όχημά σας μπορεί να οδηγήσουν όλοι οι κάτοχοι νόμιμης άδειας οδήγησης για την Ελλάδα. Σε περίπτωση όμως που τη μηχανή σας θα την οδηγήσει οδηγός με ηλικία μικρότερη των 25 ετών ή μεγαλύτερη των 75 ετών, θα πρέπει να το δηλώσετε καλώντας το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της AIG στο 210 8127600. 

Η μοτοπροστασία καλύπτει τα προσωπικά ατυχήματα του ιδιοκτήτη / οδηγού της μοτοσυκλέτας στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της οδήγησης της μοτοσυκλέτας του προκύψει κάποιο ατύχημα. Οι καλύψεις που προσφέρονται για τη μοτοπροστασία είναι:

 

 • Απώλεια ζωής από ατύχημα (6.000€)
 • Μόνιμη ολική ανικανότητα (6.000€)
 • Μόνιμη μερική ανικανότητα (ποσοστό στα 6.000€)
 • Ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα από ατύχημα (25€) 

Ως απαλλαγή ορίζεται το ποσό το οποίο δεν θα καλυφθεί από την AIG και επιβαρύνει τον ασφαλισμένο σε κάθε περίπτωση ζημιάς.

Η AIG σας παρέχει την πράσινη κάρτα δωρεάν. Καλέστε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της AIG στο 210 8127600 και εμείς θα φροντίσουμε για την άμεση έκδοσή της.

Για να επικοινωνήσετε με την AIG μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω επιλογές: 

Εξυπηρέτηση Πελατών- Ανανέωση Συμβολαίου: 

Τηλέφωνο: 210 81 27600 εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:30-16:30, 

Φαξ: 210 61 41382, 

E-mail: customerservice-GR@aig.com  

Αγορά Νέου Συμβολαίου: 

Τηλέφωνο: 213 0070007 εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:30-16:30, 

Φαξ:  21061 27460 - 210 8063585 

E-mail: customer.gr@aig.com 

Οδική Βοήθεια στο 210 3497 024 και θα εξυπηρετηθείτε από την εταρία EUROP ASSISTANCE S.A.